Limfjorden - fra Agger til Amtoft

På vores østlige side af Thy har vi fjorden, den legende Limfjord – med en kystlinje, der slynger sig og er med til at skabe en helt anden stemning, end Vesterhavet byder på. Fra den flade kyst i vest kommer du til de bakkede skrænter i øst.

Limfjordssiden byder blandt andet på lystbådehavne i fjordbyerne Amtoft, Thisted, Vildsund, Doverodde og Agger.
Også for landkrabber er de små havne en oplagt mulighed for at opleve Limfjordsområdets afstressende sejlermiljø. Alle har de en frihedsduft af det gode liv omkring dem.  

Prøv også en af vores tre færgeoverfarter.  Mere eksotisk bliver det næsten ikke.
Færgerne forbinder Thy med Mors, ved Feggesund i nord, Næssund i midt (sommersejlads) – og så er der færgen til Thyborøn fra sydspidsen af Agger Tange – ved Thyborøn kanal.

Limfjorden er derudover et spisekammer i verdensklasse. Her har du selv mulighed for at sanke de berømte østers og blåmuslinger eller fange Limfjordshummer og krabber.

Vilsund Søsportscenter

Vilsund Søsportscenter ligger ved siden af den smukke legendariske bueklapbro Vilsundbroen. Her er en mulighed for at leje kajakker eller stand up paddle (SUP) boards og grille ude i det fri. Absolut en af thyboernes hemmelige perler.

Stand up paddle surfers on the waters of Limfjorden near the Vilsund Bridge
Foto: Fotograf Mette Johnsen

Thy Cablepark

Thy Cablepark i Thisted er for alle. De har en stor terrasse, badebro, sandstrand, omklædningsrum, sauna og alt det udstyr, man har brug for. Derfor er der plads til alle, og der er noget for enhver smag. Det er både for små børn, unge mennesker og børnefamilier såvel som voksne & ældre. Her kan man komme forbi og blive trukket efter kablet – lidt ligesom at stå på vandski efter en båd. Det er bare nemmere og sjovere i en kabelpark!

Foto: Lena Jacobsen

Skyum Bjerge

Skyum Bjerge er et smukt kuperet terræn med mange gravhøje fra den ældre bronzealder, hvilket er årsagen til den tidlige fredning af området. I forsøg på at bevare lyngheden har man ladet Gotlandske pelsfår græsse i området. Stier går gennem indhegningen.

Foto: Jakob Kusk